این روزها دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، محبوبیت زیادی در میان علاقهمندان به طراحی سایت پیدا کرده است. داشتن یک وبسایت برای هر کسب و کار قدیمی یا تازهکاری از الزامات است و با وردپرس میتوان به سادگی در عرض چند ساعت یک سایت عالی با امکانات کافی ساخت. مدیریت راحت سایتهای وردپرسی باعث شده مردم بیش از پیش مایل باشند که سایت خود را با وردپرس بسازند. در این مقاله به طور کامل درباره مزایای وردپرس و تمام اجزای سایت صحبت خواهیم کرد.
وردپرس چیست؟
امروزه در هر حوزهای که فعال باشید، داشتن یک سایت برای رشد کسب و کار شما از ضروریات است. شاید تصور کنید برای داشتن یک سایت ساده نیاز است به شرکتهای طراحی سایت مبلغ بالایی پرداخت کنید تا کار طراحی سایت شما را انجام دهند؛ یا خودتان دورههای مختلف طراحی سایت را بگذرانید و ساعتها کدنویسی کنید تا بتوانید کد سایت مناسب برای خود بسازید. این تصور درست است اگر شما با وردپرس آشنا نباشید. اما با آموزش رایگان وردپرس میتوانید در مدت زمانی کوتاه، بدون حتی یک خط کد زدن، سایت خود را آماده کنید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که به اختصار به آن CMS (Content Management System) نیز میگویند. این نرم افزار به شما امکان آن را میدهد که بدون نوشتن کد، محتواهای خود را در نرم افزار بارگزاری کرده و سایت خود را راهاندازی کنید. در ابتدا از این نرم افزار صرفا برای ساخت وبلاگ استفاده میشد؛ اما امروزه به لطف افزونهها و صفحات اختصاصی که برای وردپرس طراحی شده، هر نوع وبسایتی را میتوانید به وسیله CMS ایجاد کنید. بسیاری از سایتهای بزرگ و معتبر نیز با نرم افزار وردپرس ساخته شدهاند. در ادامه بیشتر درباره نحوه کار و راههای کسب درآمد از وردپرس میخوانید.
مزیتهای استفاده از وردپرس
به جز وردپرس، نرم افزارهای دیگر مدیریت محتوا مانند جوملا، مجنتو و ویکس هم در بازار وجود دارند؛ با این حال، ۴۳ درصد سایتها از وردپرس استفاده میکنند. یعنی بیشتر از ۷۰ میلیون سایت در سراسر جهان. علت این محبوبیت، موارد زیر است.
راحتی و انعطافپذیری برای وبسایتهای فروشگاهی
گفتیم که یکی از دلایل محبوبیت وردپرس، اضافه شدن افزونهها و پلاگینها به این پلتفرم میباشد. این مسئله انعطافپذیری بالایی را برای سایتها و به خصوص سایتهای فروشگاهی ایجاد کرده است و این امکان را به شما میدهد که پس از گذراندن دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، به راحتی بتوانید سایت خود را طراحی کنید. وردپرس با زبان برنامه نویسی PHP نوشده شده و به دلیل تنوع بالا، توجه بسیاری از شرکتهای بزرگ را به خود جلب کرده است. شرکتهایی مانند مجله تایم، فیس بوک، سونی، دیزنی و نیویورک تایمز، برای تامین انرژی وبسایتهای خود از وردپرس استفاده میکنند.
وردپرس برای سئو سایت شما بهینهسازی شده است
بهینهسازی سایت برای موتور جستجوی گوگل یا سئو (SEO) یکی از مهمترین عوامل رشد سایت شما میباشد. سئو سایت همیشه یکی از دغدغههای مهم صاحبان کسب و کار است که در سایتهای دیگر به سختی به نتیجه میرسد. اما وردپرس با بالاترین استانداردهای وب ساخته شده و با ارائه انواع متاها، برچسبها، دستهها، لینکها و موارد دیگر، به شما کمک میکند که سایت خود را به راحتی سئو کنید و در گوگل به رتبه بالایی برسید. یکی دیگر از مزایای وردپرس این است که به راحتی به ابزارهای گوگل مانند سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیکس متصل میشود و آنالیز سایت را برای شما راحتتر میکند.
وردپرس پلتفرمی متن باز (open source) است
وردپرس یک نرم افزار آماده برای طراحی سایت است. با این حال شما این امکان را دارید که کدهای مورد نظر خود را به این برنامه اضافه کنید و به این شکل فضای سایت خود را تغییر دهید یا کدهای خود را در اختیار دیگران بگذارید. این قابلیت سبب شده شما بدون نیاز به طراحی سایت، از پایه و صرفا با یادگیری ساخت سایت با وردپرس، سایت خود را شخصی سازی کنید. البته بهتر است هنگام استفاده از کدهای دیگران مراقب باشید که کدهای غلط و معیوب، امنیت و عملکرد سایت شما را مختل نکند.
وردپرس فضایی ساده و آسان دارد
شما با کمترین اطلاعات در زمینه برنامه نویسی سایت و با دیدن آموزش رایگان وردپرس، به راحتی میتوانید در بستر وردپرس، سایت خود را طراحی کنید. فضای این نرم افزار بسیار ساده و کاملا فارسی است و شما به راحتی میتوانید فعالیتهای مختلف نظیر آپلود یک فایل، مدیریت پستها و بارگزاری مقالات را انجام دهید. این فضای ساده و منعطف، کار طراحی را برای شما ساده ودلنشین میکند.
تنوع قالبهای وبسایت در وردپرس بالاست
در مخزن پلتفرم وردپرس، هزاران قالب رایگان برای طراحی سایت وجود دارد که به شما این امکان را میدهد که بدون داشتن دانش برنامه نویسی، برای سایت خود یک قالب یا تم رایگان انتخاب کنید. فرقی نمیکند سایت شما شخصی است یا فروشگاهی یا تجاری، پس از انتخاب یک قالب میتوانید تمامی موارد گرافیکی از جمله تم رنگی و نحوه چینش آیتمها را شخصی سازی کنید و لوگو و تصاویر خود را اضافه فرمایید. پس از گذراندن دوره آموزشی رایگان وردپرس، تنوع بالای آیتمهای سفارشی سازی سایت، شما را شگفتزده خواهد کرد.
انواع افزونهها (plug-in) در وردپرس موجود است
افزونهها ابزارهایی هستند که به شما در سفارشیسازی سایت کمک خواهند کرد. شما میتوانید این افزونهها را از مخزن وردپرس یا سایتهای فروش پلاگین تهیه فرمایید و روی وبسایت خود نصب کنید تا قابلیتهایی مانند فرمهای تماس و عضویت، تجزیه و تحلیل سایت، پنل SMS یا موارد دیگر به سایت شما اضافه شود. در حقیقت جای هیچ نگرانی نیست؛ هر آپشنی که سایت شما نیاز داشته باشد را میتوانید با نصب یک افزونه به سایت خود اضافه کنید.
افزونههای وردپرس اقتصادی هستند
در بخشهای قبل گفتیم که برای سفارشیسازی سایت خود لازم است قالب و افزونه خریداری نمایید. اما جالب است بدانید قالبها و افزونههای وردپرس با قیمتی بسیار پایین ارائه میشوند و کاملا اقتصادی هستند. این مسئله بسیار مهمیست؛ چرا که در شروع کسب و کار، شما نیاز به صرفهجویی در هزینهها دارید و پلتفرمهای مشابه وردپرس، با وجود اینکه رایگان ارائه میشوند، اما هزینههای بالایی برای فروش قالب و پلاگین از شما دریافت میکنند. همچنین خدماتدهی و پشتیبانی در پلتفرم وردپرس کیفیت بسیار بالایی دارد.
وردپرس قابلیت توسعهپذیری بالایی دارد
به محض اینکه آپدیتی برای وردپرس ارائه شود، نرم افزار به شما اطلاع میدهد که میتوانید وردپرس خود را آپدیت کنید. فقط با زدن یک دکمه، بروزرسانی به راحتی انجام میشود. همچنین میتوانید با مراجعه به بخش افزونهها، افزونهای را که مایل بودید انتخاب و دانلود کنید. از مهمترین افزونههای وردپرس، میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- پلاگین فرم تماس و اطلاعات شخصی
- پلاگین ارسال ایمیل و خبرنامه
- پلاگین ضد اسپم و هرزنامه
- پلاگین ارسال SMS
و انواع افزونههای دیگر که به شما امکان توسعه سایت و شخصیسازی وردپرس را میدهد. یکی از جذابترین مزیتهای وردپرس این است که به کمک افزونهها میتوانید سایت خود را به یک شبکه اجتماعی تبدیل کنید یا بخشی به عنوان تالار گفتگو و باشگاه مشتریان در سایت خود داشته باشید.
وردپرس یک نرم افزار رایگان است
شاید این مهمترین مزیت وردپرس نسبت به زبانهای برنامه نویسی باشد. برای داشتن یک سایت با یک زبان برنامه نویسی، نیاز به دانش گسترده یا پرداخت هزینههای بالا به طراح سایت دارید. اما در وردپرس، بدون پرداخت هزینه و فقط با دیدن آموزش کسب درآمد از وردپرس میتوانید سایت خود را طراحی یا اصلاح کنید. البته توجه داشته باشید که برای خرید دامنه و هاست و همچنین برای اضافه کردن قالبها و افزونهها، نیاز به پرداخت هزینه است.
وردپرس انعطاف پذیری بالایی دارد
شاید به ظاهر به نظر برسد کار کردن در بستر یک نرم افزار شما را محدود خواهد کرد. اما وردپرس انعطاف پذیری بالایی دارد. به جز مواردی که درباره شخصی سازی سایت با قالبها و افزونهها گفته شد، شما قابلیت آن را دارید که هزاران صفحه مختلف در سایت خود ایجاد کنید و کوچکترین اختلالی در فعالیت سایت ایجاد نخواهد شد. همچنین به عنوان مدیر سایت، میتوانید اشخاص دیگری را به عنوان مدیر سایت معرفی نمایید و به هر کدام دسترسیهای مختلف بدهید. این قابلیت، دست شما را برای مدیریت فعالیتهای سایت باز میگذارد.
وردپرس محیطی امن و سریع دارد
هکرها همیشه به دنبال یک نقطه ضعف ساده در سایت شما و هک کردن سایت و دزدیدن اطلاعات مخاطبین یا از بین بردن سایت شما هستند. به همین دلیل حفظ امنیت سایت اهمیت بالایی دارد. در زبانهای برنامه نویسی، برای تامین امنیت سایت خود باید ساعتها کدنویسی انجام دهید. اما وردپرس با استانداردترین کدها نوشته شده است و از لحاظ امنیتی، سطح بالایی دارد. در این فضا شما بدون نوشتن حتی یک خط کد میتوانید از نفوذناپذیری سایت خود مطمئن باشید. همچنین میتوانید با نصب پلاگین ithemes security یا استفاده از خدمات blog vault امنیت سایت را بالاتر هم ببرید.
وردپرس فضای پشتیبانی قوی و گستردهای دارد
وردپرس در میان فارسی زبانان بسیار محبوب است و شما پس از گذراندن دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، به راحتی میتوانید با توسعه دهندگان سایت در ایران ارتباط برقرار کنید و اگر به مشکلی برخوردید، سوال خود را از آنها بپرسید. در حال حاضر از طریق ۲ سایت wp-persian.com و wordpress.org میتوانید به انجمنهای پشتیبانی وردپرس وارد شوید. همچنین میتوانید از طریق گفتگو با توسعه دهندگان دیگر، اطلاعات و دانش خود را بیشتر کرده و سایت خود را بهینهتر کنید.
قابلیت اشتراک گذاری وردپرس بالاست
یکی از مزیتهای مهم وردپرس که منجر به گسترش کسب و کار شما میشود، قابلیت اتصال سایت به شبکههای اجتماعی است. از طریق این قابلیت، شما میتوانید محتوای سایت خود را در سایر شبکههای اجتماعی نیز بارگزاری کنید و از این طریق مخاطبان بیشتری را جذب نمایید. همچنین با استفاده از APLSهای موجود در پلتفرم وردپرس، میتوانید سایتهای دیگر یا شبکههای اجتماعی خود را با سایت خود ادغام نمایید.
معایب استفاده از وردپرس
خدمات و امکانات وردپرس به حدی کامل و بینقص است که بخش بزرگی از بازار را از آن خود کرده و چنانچه پلتفرم جدیدی قصد رقابت با وردپرس را داشته باشد، باید مسیر سختی را بگذراند تا به نتیجه مطلوب برسد. با این وجود این پلتفرم هم معایب خاص خود را دارد که با گذراندن دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس و آشنایی با نرم افزار، میتوانید از بروز این مشکلات جلوگیری نمایید. در ادامه معایب وردپرس را بررسی میکنیم.
وردپرس آسیبپذیر است
در بخش قبل اشاره کردیم که وردپرس یک پلتفرم متن باز است و کاربران در سراسر دنیا مسئولیت توسعه آن را برعهده دارند. همین امر سبب میشود که گاهی برخی کدهای معیوب، امنیت و عملکرد سایت شما را مختل کند و یا هکرها راهی برای نفوذ به سایت شما پیدا کنند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، پیشنهاد میشود حتما در انجمنهای پشتیبانی وردپرس حضور فعال داشته باشید. چرا که اگر راه نفوذی شناسایی شود، سریعا به کاربران اطلاع رسانی میشود تا مشکل را حل کنند. همچنین ممکن است قالب یا افزونهای که تهیه کردهاید ایراد داشته باشد و به وبسایت آسیب بزند. این حقیقت وجود دارد که تمام قالبها و پلاگینهای وردپرس، عالی و بینقص نیستند و چنانچه قصد خرید قالب یا افزونهای جدید را دارید، حتما از سایتهای معتبر خرید خود را انجام دهید. پس از گذراندن دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس، شما میآموزید چطور یک افزونه بینقص برای خود انتخاب کنید.
سرعت سایت وردپرس شما پایین است
بارگزاری سریع اطلاعات و امکان طراحی سریع و آسان، یکی از مزایای مهم وردپرس میباشد. اما گاهی ممکن است قالب یا افزونه شما به درستی نصب نشود یا کدنویسی غیراستاندارد داشته باشد. در این صورت، سرعت سایت شما کم میشود که تجربه مناسبی برای کاربران سایت نیست. یکی دیگر از مشکلاتی که باعث کم شدن سرعت سایت میشود، نصب افزونههای زیاد و نامناسب است. بنابراین چنانچه میخواهید سایت شما دچار مشکلات سرعت نشود، بهتر است به جز زیبایی ظاهری، به استاندارد بودن کدهای قالب نیز توجه کنید و قالب و افزونههای خود را حتما از سایت معتبر بخرید. همچنین با وجود جذابیتی که افزونههای وردپرس دارند، بهتر است با توجه به نیاز خود افزونههای مختلف را تهیه نمایید و از نصب تعداد زیاد افزونه خودداری کنید تا حجم سایت بیدلیل بالا نرود. توجه داشته باشید که پیش از خرید افزونه، تحقیقات لازم را انجام دهید؛ چرا که هیچ قانون و استانداردی برای نوشتن کدهای پلاگین وجود ندارد و هرکس طبق سلیقه خود پلاگین را طراحی میکند و به همین دلیل گاهی ممکن است عملکرد دو افزونه با هم تداخل داشته باشد. در دروه آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، به طور کامل اصول خرید پلاگین را میآموزید.
تعداد قالبها و پلاگینها بسیار زیاد است
یکی از مزیتهای وردپرس، تعداد بالای قالب و افزونه در برنامه است که به شما امکان انتخاب آزادتر و راحتتر را میدهد. اما در عین حال میتوان گفت این امر عیب وردپرس نیز به حساب میآید. چرا که تعداد افزونهها و قالبها و سایتهای ارائه دهنده این دو بسیار زیاد است و اغلب آنها کیفیت کافی ندارند. به همین دلیل انتخاب قالب و افزونهای که ایرادی نداشته باشد برای شما یک چالش خواهد بود. لازم است هنگام طراحی سایت صبور باشید و با دقت، سایت مناسبی برای خرید قالب و افزونه پیدا کنید.
کاربردهای وردپرس
این CMS تاکنون بیش از ۱ میلیارد بار دانلود شده است و در تمام دنیا از آن استفاده میشود. یکی از دلایل محبوبیت بالای پلتفرم وردپرس، کارایی بالای آن برای ساخت انواع سایت است. با اینکه برخی از طراحان سایت معتقدند که هر سایتی را نمیتوان با وردپرس ساخت، اما تاکنون انواع سایت و صفحات مختلف با وردپرس ساخته شدهاند و کارایی خوبی هم دارند. در ادامه درباره کاربردهای وردپرس بیشتر صحبت میکنیم.
ساخت مجلههای آنلاین
امروزه پیگیری انواع محتوا در مجلههای آنلاین با موضوعات مختلف مانند آشپزی، زیبایی و سلامتی، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. وردپرس با ارائه انواع قالبهای مناسب مجله آنلاین، به شما این امکان را میدهد که از طریق ساخت مجله، مخاطب جذب کنید و از طریق تبلیغاتهایی مانند رپورتاژ آگهی یا تبلیغات کلیکی، از سایت خود درآمد داشته باشید.
طراحی سایت شخصی
اگر به صورت فریلنسری کار میکنید، با داشتن یک سایت شخصی و آپلود نمونه کارهایتان در آن میتوانید با کارفرمایان ارتباط بگیرید. این سایت برای رشد برند شخصی شما نیز مفید است و اگر بتوانید مخاطبان زیادی را جذب کنید، تبلیغات سایت هم برای شما درآمد خواهد داشت. حتی اگر میخواهید به عنوان کارمند در یک شرکت معتبر استخدام شوید، ارائه وبسایت شخصی، جذابیت و پرستیژ بیشتری نسبت به یک رزومه ساده دارد.
ساخت سایت تجاری
امروزه هیچ کسب و کاری بدون حضور در فضای آنلاین و صرفا با کار سنتی، نمیتواند به نتیجه برسد. در هر حوزهای که فعالیت میکنید با ساخت یک سایت تجاری میتوانید به حجم مشتریان بیشتری دسترسی داشته باشید و با ارائه نمونه کارهایتان در سایت، پروژههای بیشتری دریافت کنید. برای مشاغلی مانند شرکتهای ساخت و ساز یا صندوقهای سرمایه گذاری، داشتن یک سایت از ضروریات است. شما پس از تکمیل دوره کسب درآمد از وردپرس به راحتی میتوانید برای کسب و کار خود وبسایت بسازید.
ساخت سایت فروشگاهی
در گذشته بیشتر از ۹۰ درصد خرید محصولات مختلف در فروشگاههای حضوری و حقیقی انجام میشد. اما امروزه عادات خرید مردم تغییر کرده و بیشتر خرید محصولات از وبسایتها انجام میشود. فرقی نمیکند محصول فیزیکی شما چیست یا چه قیمتی دارد. با ساخت یک سایت فروشگاهی در وردپرس، به راحتی میتوانید محصولات خود را به صورت آنلاین بفروشید، مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنید و در تمام ساعات شبانه روز درآمد داشته باشید. یک سایت فروشگاهی همچنین شما را از پرداخت اجاره مغازه و هزینههای جانبی معاف میکند. طبق آمار حدود ۶ میلیون فروشگاه، محصولات فیزیکی کوچک و بزرگ در سراسر دنیا، از ووکامرس وردپرس استفاده میکنند. همچنین شما میتوانید به وسیله ووکامرس یک سایت فروشگاهی بسازید که در آن صاحبان محصولات مختلف، امکان ساخت پنل شخصی و فروش محصولات خود را داشته باشند. وردپرس برای سایتهای همکاری در فروش نیز قابلیتهای متفاوتی دارد.
ساخت سایت خبری
خبرگزاریهای رسمی و سایتهای خبری کوچک، با استفاده از قالبهای سایت خبری وردپرس به راحتی میتوانند سایتی مناسب و استاندارد برای خود بسازند. این قالب قابلیتهایی برای دستهبندی، آرشیو اخبار و موارد دیگر به شما میدهد.
ساخت وب اپلیکیشن (PWA) برای موبایل
امروزه که استفاده از موبایل نسبت به سیستمهای PC خیلی بیشتر شده، اینکه سایت شما در گوشی خوب دیده شود و برای کاربر جذاب باشد بسیار مهم است. با زبانهای برنامه نویسی دیگر، نوشتن یک وب اپلیکیشن اصلا راحت نیست. اما در وردپرس با استفاده از افزونههایی مانند Appmaker شما میتوانید به راحتی وب اپلیکیشن خود را بسازید.
ساخت سایت آموزشی
در سایتهای آموزشی یا سایتهایی مانند نماوا که محتوای ارزشمندی دارند، یکی از راههای کسب درآمد از سایت، فروش اشتراک ماهانه یا سالانه است. در وردپرس با استفاده از افزونهها، شما میتوانید بخش فروش اشتراک را به سایت خود اضافه کنید.
ساخت فروم (Forum)
یکی از وبسایتهای پرطرفدار در تمام دنیا، سایتهای تبادل نظر و تالار گفتگو میباشد. در این سایتها مخاطبان درباره مسائل مختلف با هم بحث و گفتگو میکنند و محل مناسبی برای کسب اطلاعات به روز، و برقراری ارتباط با آدمهای مختلف است. خوشبختانه وردپرس افزونههایی دارد که به شما امکان میدهد سایت خود را به صورت فروم بسازید یا بخش تالار گفتگو را به سایت خود اضافه کنید.
ساخت بخش رزرو آنلاین در سایت
امروزه خرید بلیط یا رزرو هتل از طریق سایت مرسوم شده است. با استفاده از افزونههایی مانند Birchpress Seheduler شما میتوانید قابلیت رزرو را به سایت خود اضافه کنید. در این سایتها کاربران میتوانند زمان ملاقات یا رزرو خود را در تقویمهای مختلف مانند تقویم اندروید، گوگل کلندر یا تقویم آیفون اضافه کنند.
ساخت سایت املاک
افزونههای سایت املاک به شما این امکان را میدهد که فایلهای املاک خود را در سایت بارگزاری کنید، اطلاعات کافی درباره ملک را به مشتری بدهید و حتی تصاویر سه بعدی از ملک در سایت بارگزاری کنید.
به جز مواردی که گفته شد، شما میتوانید سایتهای دیگری از جمله سایت درج آگهیهای فروش، کاریابی، سایتهای خیریه و بسیاری موارد دیگر را از طریق افزونههای وردپرس بسازید. کافیست در دوره آموزش رایگان وردپرس شرکت کرده و نحوه کار با این پلتفرم را فرابگیرید.
قالب وردپرس چیست؟
از ابتدای این مقاله مدام به اهمیت قالبها اشاره کردهایم. اما این قالبها چه چیزهایی هستند که استفاده از آنها برای ساخت سایت تا این اندازه اهمیت دارد؟
در حقیقت قالب، شکل و ظاهر سایت شما را تعیین میکند و بخشیست که کاربر با آن سرو کار دارد. پس بسیار مهم است که قالب سایت ما، هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ زیبایی و نمای سایت استاندارد باشد. شما پس از گذراندن دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس و نصب نرم افزار، میتوانید برای خرید قالب مورد نظر خود به مخزن یا دایرکتوری وردپرس مراجعه نمایید. قالبهای موجود در مخزن وردپرس توسط متخصصان این حوزه بازبینی و تست میشوند تا اطمینان حاصل شود که قالب تمامی قواعد فنی یا همان guidelineها را رعایت کرده است. تعداد زیادی از قالبهای موجود در مخزن وردپرس، رایگان هستند. اما اغلب طراحان ترجیح میدهند قالب اختصاصی خود را خریداری کنند؛ چرا که قالب رایگان، امکان شخصیسازی و بسیاری از امکانات دیگر را ندارد. با این حال اگر به دنبال ساخت یک سایت ساده هستید، قالبهای رایگان برای شما گزینه مناسبی به حساب میآید.
وظیفه قالب وردپرس در سایت چیست؟
قالب وردپرس محلی برای نمایش تمام محتوای شما به کاربران است. تمامی دادهها از جمله مقالات، عکسها، ویدئوها و اطلاعات پنل کاربران در قالب وردپرس ذخیره و به مخاطب نشان داده میشود. برای داشتن یک سایت زیبا که مخاطب را جذب خود کند، باید روی طراحی قالب خود کار کنید. بهتر است قالب خود را با توجه به محتوای سایت انتخاب نمایید تا از امکانات خاصی که قالب در اختیار شما میگذارد بهره ببرید. برخی از امکانات قالبهای وردپرس به شرح زیر است
- امکان انتخاب بینهایت طرح مختلف برای صفحات متفاوت
- امکان طراحی انواع صفحات استاتیک، داینامیک یا رسپانسیو (واکنشگرا) در یک سایت
- امکان سفارشی سازی فونت، تم رنگی و تمامی اجزای موجود در هر صفحه
- امکان اجرای طراحی و چیدمان متفاوت برای هر دستگاه
فرمهای اصلی قالب وردپرس
تمام قالبهای وردپرس به سه شکل استاتیک، داینامیک و رسپانسیو نوشته میشوند که بهتر است پیش از مطالعه درباره انواع قالبها، با این سه فرم آشنا شوید.
قالب استاتیک
قالب استاتیک، قدیمیترین نوع قالب برای طراحی وبسایت است. خدمات آنلاین در صفحههای استاتیک ارائه نمیشود و نیازی به آپدیت نیز ندارند. قالبهای استاتیک بسیار سریع هستند، امنیت بالایی دارند و مدیریت آنها سادهتر میباشد. ضمن اینکه هرچقدر ترافیک این قالب زیاد شود، مشکلی در سرعت سایت ایجاد نخواهد شد. هزینه ساخت قالب استاتیک، نسبت به قالب پویا یا داینامیک کمتر است. البته ایراد مهمی که قالب استاتیک دارد این است که برای آپدیت هر صفحه، باید کد نویسی جدید انجام دهید و فرآیند زمانبرتر و پرهزینهتری را طی کنید.
قالب داینامیک
قالب داینامیک یا پویا، نیاز به تغییر اطلاعا به صورت منظم دارد. معمولا برای صفحاتی که خدمات آنلاین ارائه میکنند، از قالب داینامیک استفاده میشود. هزینه ساخت این قالب نسبت به قالب استاتیک بیشتر است. اما هزینههای ثانویه آپدیت را نیاز ندارد. ضمن اینکه شما میتوانید با استفاده از پنل مدیریتی، اطلاعات صفحات را مدیریت کنید. البته توجه داشته باشید که برخلاف قالبهای استاتیک، قالبهای داینامیک در معرض خطر هک شدن از طرف هکرهاست و لازم است به امنیت این صفحات توجه ویژه داشته باشید.
قالب رسپانسیو یا واکنش گرا (Responsive theme)
این نوع قالب برای انواع دستگاه و رزولوشنها بهینهسازی شده است و در تمام دیوایسها، از جمله لپتاپ، تبلت، موبایل و غیره کاملا استاندارد و درست نمایش داده میشود. بدون استفاده از قالب رسپانسیو، شما نیازی دارید برای هر دستگاه یک افزونه جدا خریداری کنید که این حجم سایت شما را بیدلیل بالا میبرد. از آنجایی که رسپانسیو بودن سایت در سئو و بیشتر دیده شدن شما تاثیر میگذارد، توصیه میشود هنگام خرید قالب حتما به پوشه قالبهای رسپانسیو مخزن وردپرس مراجعه کنید. همچنین میتوانید این قالبها را از سایتهای معتبر خریداری نمایید.
انواع قالب وردپرس
شما هر نوع سایتی که مایل باشید را میتوانید با استفاده از قالبهای وردپرس و شخصی سازی آنها بسازید. با این حال برای برخی از سایتهای مشهورتر که بیشتر استفاده میشوند، قالبهای اختصاصی طراحی شده است که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
قالب پیشفرض (Default template)
وقتی وردپرس را نصب میکنید، یک قالب پیشفرض روی آن میبینید که بسیار ساده است و میتواند محتوای اولیه شما را به نمایش بگذارد. چنانچه قالب سایت شما به مشکل برخورد کند نیز سایت به صورت خودکار با قالب پیشفرض نمایش داده میشود. همچنین میتوانید یک قالب دیگر را به عنوان قالب پیشفرض انتخاب کنید تا چنانچه قالب اصلی به مشکل خوردف سایت از دسترس خارج نشود.
قالب فروشگاهی (Store template)
یکی از محبوبترین و پرکاربردترین قالبها در وردپرس، قالب فروشگاهی است. این قالبها امکاناتی از جمله امکان بارگزاری عکس و اطلاعات محصول، امکان مقایسه محصولات و امکان اضافه کردن درگاه پرداخت را دارند. در حال حاضر معروفترین قالب فروشگاهی وردپرس، قالب ووکامرس میباشد. برخی دیگر از بهترین قالبهای فروشگاهی نیز به شرح زیر است
- Woodmart
- Flatsome
- Divi
- Astra
قالب تجاری Business template
قالب تجاری امکانات مختلفی را در اختیار شرکتها و کمپانیها میگذارد که بتوانند شرکت خود را معرفی کنند، نمونه کارهای خود را در سایت بارگزاری نمایند و حتی با مشتریان در سایت تعامل داشته باشند. در ادامه، نام برخی از بهترین قالبهای فروشگاهی را میخوانید
قالب چندمنظوره (Multipurpose template)
قالبهای چندمنظوره قالبهایی رسپانسیو هستند که انعطافپذیری و کارایی بالایی دارند و میتوانند با هر نوع سایتی تطبیق پیدا کنند. امکانات و ویژگیهای این قالبها بسیار زیاد است و به همین دلیل در میان طراحان سایت محبوبیت زیادی دارند. شما پس از گذراندن دوره آموزش کسب درآمد از وردپرس به راحتی میتوانید با قالبهای چندمنظوره کار کنید. از بهترین قالبهای Multipurpose میتوان به موارد زیر اشاره کرد
قالب خبری (News template)
طراحی قالبهای خبری به شکلیست که سایت شما را کاملا شبیه به یک فضای خبری میکند. شما میتوانید در این سایت، جدیدترین اخبار روز را در بالاترین بخش سایت بگذارید، هدر اسلایدی داشته باشید و بخشی به عنوان آرشیو اخبار را به سایت خود اضافه کنید. با امکانات قالبهای خبری، همچنین میتوانید اطلاعات مختلف را در سایت به صورت موضوعبندی شده ارائه نمایید. برخی از بهترین قالبهای خبری به شرح زیر است.
- Newspaper
- Sahifa
- Jannah
- Publisher
قالب آموزشی (Education template)
اگر قصد دارید پس از تکمیل دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس یک سایت آموزشی بسازید، بهتر است در نظر داشته باشید که دورههای آموزشی اغلب فایل صوتی و تصویری دارند. ضمن اینکه شما میتوانید بخشی به عنوان تمرینات اضافه کنید که کاربران تمرینات خود را در آن صفحه انجام دهند. قالب آموزشی، همچنین امکاناتی مانند امکان گذاشتن کامنتف اتصال به درگاه پرداخت یا پنل کاربران را در اختیار شما میگذارد. میتوانید درصد پیشرفت دانشجو و تمریناتی که انجام داده است را در پنل کاربری مشخص کنید و حتی امکان آزمون آنلاین را به سایت خود اضافه نمایید. بهترین قالبهای آموزشی عبارتند از
- Eduma
- Wolms
- Masterstudy
- Coaching
قالب فرزند و والد
این سبک قالب، برای کسب و کارهای چند شاخه و گسترده مناسب است. این قالبها انواع مختلفی دارند و ویژگی خاص آنها این است که یک سایت به صورت Parent template نوشته میشود و سایت دیگر به صورت Child template. زمانی که شما تغییری در قالب مادر ایجاد میکنید، تغییر به صورت اتوماتیک روی قالب فرزند نیز ایجاد میشود.
افزونه یا پلاگین در وردپرس چیست؟
تصور کنید به تازگی یک گوشی موبایل خریدهاید. گوشی شما با تمام امکانات داخلیاش، برای انجام فعالیتهای مختلف به انواع اپلیکیشنها نیاز دارد. بدون اپلیکیشنها، شما نمیتوانید به شبکههای اجتماعی متصل شوید یا کارهای بانکی خود را انجام دهید یا از نقشههای آنلاین استفاده کنید. افزونهها در وردپرس، همان نقش اپلیکیشن در موبایل را دارند. آنها به شما کمک میکنند که بینهایت قابلیت مختلف را به سایت خود اضافه نمایید. افزونهها، فایلهای زیپ شدهای هستند که در آنها یک یا چند پوشه و فایل PHP وجود دارد. این فایل روی سایت شما نصب و به دیتابیس سایت متصل میشود و قابلیت خاصی را به سایت شما میدهد. پلاگینها را میتوانید به ۲ شکل رایگان و غیر رایگان تهیه کنید. البته توصیه ما این است که چندان به سراغ پلاگینهای رایگان نروید؛ چرا که امکانات کمی به شما ارائه میدهند و ممکن است با سایت شما سازگاری نداشته باشند. در حال حاضر، بیش از ۶۰ هزار افزونه برای وردپرس ساخته شده و این به معنی آن است که برای هر چیزی، افزونهای وجود دارد و هیچ آپشنی نیست که بخواهید به سایت خود اضافه کنید و افزونهاش موجود نباشد. این افزونهها را میتوانید از سایت wordpress.org plugin directory که به آن مخزن وردپرس نیز میگویند تهیه نمایید. همچنین صدها سایت ایرانی و خارجی دیگر نیز برای خرید انواع پلاگین وجود دارد. در دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس، با انواع افزونهها آشنا میشوید و نحوه خرید و نصب پلاگین را میآموزید. اما در ادامه با برخی از پرکاربردترین پلاگینها آشنا خواهید شد.
نکته مهم برای استفاده از پلاگینها
پیش از آنکه با انواع پلاگینهای پرکاربرد آشنا شوید، بهتر است بدانید که گاهی برخی از افزونهها با قالبی که شما برای سایت خود انتخاب کردهاید همخوانی ندارند و ممکن است به سایت شما آسیب بزنند. بنابراین لازم است هنگام خرید پلاگین دقت کافی داشته باشید. در دوره آموزش کسب درآمد از وردپرس، به طور کامل با نکات مربوط به خرید پلاگین آشنا خواهید شد. همچنین بهتر است بدانید روند لود شدن سایت به این شکل است که ابتدا هسته مرکزی سایت لود میشود و سپس افزونهها. بنابراین اگر تعداد افزونههای شما بیش از حد باشد، سرعت سایت کاهش پیدا میکند. صرفا داشتن یک سایت پرامکانات کافی نیست. سایت شما باید امکاناتی را داشته باشد که مخاطب واقعا به آن نیاز دارد و باعث کند شدن سایت نیز نمیشود.
پرطرفدارترین افزونهها در وردپرس
افزونهها ابزاری هستند که وردپرس را از یک پلتفرم وبلاگ نویسی ساده به یکی از بزرگترین نرمافزارهای ساخت سایت تبدیل کردند. این فایلها امکانات بسیار متنوعی در اختیار کاربران قرار میدهند و کاملا نمیتوان گفت کدام افزونه از دیگری محبوبتر است. اما برخی از امکانات در اغلب سایتها مورد نیاز است و افزونه آنها بیشتر خریداری میشود که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
افزونه LiteSpeed Cache؛ افزایش سرعت سایت
در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس میآموزید که برای حفظ سرعت سایت چه کارهایی میتوانید انجام دهید؛ چرا که مخاطب پس از ورود به سایت شما فقط چند ثانیه منتظر میماند و اگر سایت دیر لود شود، شما به راحتی مخاطب خود را از دست خواهید داد و گوگل به شما امتیاز منفی میدهد. یکی از راههای بالا بردن سرعت سایت، نصب افزونه LiteSpeed Cache میباشد. این پلاگین با کش کردن اطلاعات سایت و بهینه سازی تصاویر و ویدئوها، سرعت سایت شما را بالا میبرد. نکته مهم این افزونه، این است که نصب و استفاده از این افزونه بسیار ساده است.
افزونه میهن پنل؛ صفحه ورود و ثبت نام حرفهای
پلتفرم وردپرس به صورت پیش فرض یک صفحه ورود و ثبت نام در اختیار شما میگذارد. اما اگر میخواهید یک سایت زیبا و حرفهای داشته باشید، لازم است از افزونه میهن پنل استفاده نمایید. این افزونه به شما امکان آن را میدهد که لوگوی خود را در صفحه ورود و ثبت نام بگذارید یا رنگ و تصاویر صفحه ورود را تغییر دهید. همچنین میتوانید گزینههای دریافت ایمیل، شماره موبایل یا موارد دیگر را به بخش ثبت نام یا پنل کاربری مخاطب اضافه کنید. نکته جالب درباره افزونه میهن پنل این است که تغییرات فقط از سمت مدیر سایت اعمال نمیشود. کاربران نیز با استفاده از میهن پنل این امکان را دارند که صفحه عضویت خود را سفارشی سازی کنند که این امکان احساس بهتری به کاربران میدهد و برای ارتباط شما با آنها بهتر است.
افزونه Yoast SEO؛ بالا رفتن سئو سایت
اگر قصد شرکت در دوره کسب درآمد از وردپرس را دارید، بدون شک میدانید که سئو چیست و چه اهمیتی برای سایت شما دارد. بدون رعایت نکات مربوط به سئو، شما نمیتوانید نرخ بازدید زیادی در سایت خود داشته باشید. یکی از افزونههایی که میتوانید برای رشد سئو استفاده کنید، افزونه Yoast SEO میباشد. این افزونه محتوای سایت شما را از لحاظ نکات سئو بررسی میکند و با نصب آن ترافیک سایت شما به شکل چشمگیری افزایش مییابد. بدون نصب افزونه بهبود سئو، لازم است شما به صورت دستی، تک تک محتواها را از لحاظ سئو بررسی کنید که زمان و هزینه بیشتری از شما میگیرد و بازدهی کمتری نسبت به افزونه دارد.
افزونه Visual Composer؛ ساخت صفحات متعدد
اگر بخواهید تمام اطلاعات موجود در سایت را در صفحه اول بگنجانید، صفحه بیش از حد شلوغ میشود و در واقع این امر غیرممکن است. شما برای داشتن یک سایت حرفهای و اصولی، باید از صفحات مختلف استفاده کنید. نوشتن هر صفحه به صورت دستی، نیاز به دانش کدنویسی دارد، اما با افزونه Visual Composer به راحتی میتوانید بینهایت صفحه را در سایت خود اضافه کنید و برای هر صفحه تم رنگی و طراحی خاص در نظر بگیرید. البته مراقب باشید که زیادهروی در ساخت صفحات، باعث کم شدن شدن سرعت سایت شما نشود.
افزونه Revolution Slider؛ ساخت اسلایدر حرفهای
اسلایدر یکی از بخشهای مهم سایت است که مخاطب پیش از هر چیز دیگری میبیند. بنابراین مهم است که اسلایدرهای شما خاص و زیبا باشد. با استفاده از این پلاگین شما میتوانید انواع تصاویر و حتی ویدئوها را در اسلایدرهای خود بگذارید. اسلایدر میتواند محصولات جدید سایت شما را معرفی کند یا درباره تخفیفات و جشنوارههای فروش ویژه به مخاطبان اطلاعات بدهد. همچنین فضای مناسبی برای ارائه شعار برند شماست. در دوره کسب درآمد از وردپرس، نحوه ساخت اسلایدرهای مختلف را میآموزید.
افزونه WordFence Security؛ حفظ امنیت سایت
متاسفانه یکی از مشکلات مهم سایتها و به خصوص سایتهایی که با وردپرس ساخته میشوند این است که امکان دارد سایت مورد حمله هکرها قرار بگیرد. به همین دلیل حفظ امنیت سایت بسیار مهم است. در حال حاضر افزونههای مختلفی به صورت پولی و رایگان برای امنیت سایت ساخته شدهاند. یکی از بهترین پلاگینها برای ضدهک کردن سایت، پلاگین WordFence Security میباشد. این افزونه که هم به صورت پولی و هم رایگان ارائه شده است، تمامی اطلاعات و قالب و افزونههای سایت شما را اسکن میکند و تمامی فایلهای ناشناس یا کامنتهای نامربوط و هر چیزی که خطری به حساب بیاید را به شما نشان میدهد. نسخه فارسی این پلاگین موجود نیست و حتما باید از سایتهای خارجی خریداری شود. در نسخه پولی شما هر زمان که مایل باشید میتوانید فایروال خود را آپدیت کنید. اما در نسخه رایگان، فایروال هر ۳۰ روز آپدیت میشود.
افزونه ووکامرس؛ ساخت فروشگاه اینترنتی
یکی از معروفترین و محبوبترین پلاگینهای ساخت فروشگاهی اینترنتی، ووکامرس است. در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، شما کاملا با نصب و راهاندازی و کار با تمام قابلیتهای ووکامرس آشنا خواهید شد. آنچه در ادامه میخوانید، تنها بخشی از صدها قابلیت ووکامرس است.
- اتصال به درگاه پرداخت بانکهای مختلف
- دستهبندی و امکان مقایسه محصولات
- اضافه کردن تگ به محصولات
- تعریف ویژگیهای مختلف برای هر محصول
- ساختن گالری تصاویر
- سیستم امتیازدهی به مخاطب
- ارائه نمودار فروش
- ایجاد خبرنامه
- دستهبندی محصولات به عنوان محبوب، جدید یا تخفیفدار
- ارسال پیامک ثبت سفارش برای مخاطب
- امکان اتصال به سیستم شرکت پست
- قابلیتهای مختلف برای سیستم انبارگردانی
البته بجز ووکامرس، افزونههای دیگری نیز برای ساخت قالب فروشگاهی وجود دارد. پیش از خرید، لازم است قالبهای مختلف را بررسی و مناسبترین گزینه را انتخاب نمایید.
افزونه WP Mail SMTP؛ ارسال ایمیل
ارسال ایمیل یکی از راههای افزایش تعامل با مخاطب و اطلاع رسانی ایوندها یا تخفیفات است. با این وجود در اغلب موارد، ایمیل شما سر از پوشه اسپم در میآورد و به دست مخاطب نمیرسد. پلاگین WP Mail SMTP ایمیلهای شما را از طریق SMTP ارسال میکند و به شما اطمینان میدهد که ایمیل حتما به دست مخاطب میرسد. این افزونه رایگان است و به زبان فارسی نیز موجود میباشد.
افزونه One Signal؛ ارسال اعلان
ارسال پوش نوتیفیکیشن و اعلان نیز یکی از راههای مناسب برای ارتباط با مخاطب و یادآوری رویدادهای مختلف است. اعلان زمانی استفاده میشود که شما میخواهید پیغام کوتاهی را به مخاطب بدهید. افزونه One Signal برای ارسال آسان و بی دردسر نوتیفیکیشن به مخاطب طراحی شده است. با نصب این افزونه، بدون هیچ مشکلی میتوانید بینهایت اعلان برای مخاطب خود ارسال کنید.
افزونه Digits؛ ثبت نام با شماره تلفن
احتمالا برای شما هم پیش آمده که بخواهید در سایتی ثبت نام کنید و با دادن شماره موبایل و دریافت یک رمز، به راحتی ثبت نام شما انجام شود. این ثبت نام راحت، احساسی خوبی در ذهن مخاطب ایجاد میکند. شما هم میتوانید پس از گذراندن دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، با استفاده از پلاگین Digits میتوانید گزینه ثبت نام با تلفن همراه را به صفحه ورود سایت خود اضافه کنید. این افزونه توسط ووکامرس نیز پشتیبانی میشود.
افزونه Updraft Plus؛ تهیه نسخه پشتیبان از سایت
پلاگین Updraft Plus که کاملا رایگان ارائه میشود به شما این امکان را میدهد که از اطلاعات و دیتای سایت خود پشتیبان بگیرید. نسخه پشتیبان به این دلیل اهمیت دارد که ممکن است به دلیلی اطلاعات سایت به مشکل بخورد یا از بین برود. به جز Updraft Plus میتوانید از پلاگینهای بک آپ دیگر استفاده کنید.
افزونه MonsterInsights
این افزونه وبسایت شما را به گوگل آنالیتیکس متصل میکند. گوگل آنالیتیکس ابزاریست که به شما برای آنالیز محتوا و سئو سایت کمک میکند. با استفاده از این افزونه شما امکان این را دارید که نتایج به دست آمده از گوگل آنالیتیکس را در داشبورد وردپرس خود تحلیل کنید.
نکات مهم برای خرید بهترین پلاگینها
در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، شما به طور کامل میآموزید که چطور یک پلاگین متناسب با سایت و قالب خود خریداری نمایید که افزونه در سایت شما درست کار کند و در عملکرد سایت اختلالی ایجاد نشود. اما این ۵ نکته به شما کمک میکند افزونههای بهتری انتخاب نمایید.
افزونههایی که امتیاز بیشتری دارند را تهیه نمایید
در مخزن وردپرس، هر افزونه امتیازی دارد که با ستاره نشان داده میشود. اگر یک افزونه ۵ ستاره باشد یعنی محبوبتر و کاربردیتر بوده است.
نظرات کاربران را بررسی کنید
اغلب کسانی که از افزونهها استفاده میکنند، در بخش کامنتهای افزونه، نظرات خود را درباره افزونه مینویسند. نقد و بررسی این نظرات به شما کمک میکند بهترین پلاگین را انتخاب نمایید.
تعداد نصب فعال را بررسی کنید
در بخش اطلاعات هر افزونه، گزینهای وجود دارد که تعداد نصب فعال را نشان میدهد. هر چه تعداد نصب فعال یک افزونه بیشتر باشد، نشان دهنده آن است که پلاگین بیشتر مورد استفاده بوده و احتمالا بهتر است.
تاریخ بروز رسانی و نسخه پلاگین را بررسی کنید
این نکته اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که برخی از افزونهها سالهاست بروز رسانی نشدهاند و مشکلات زیادی برای سایت شما ایجاد میکنند. پیش از خرید پلاگین، حتما ورژن و تاریخ آپدیت آن را بررسی کنید تا ببینید با آخرین ورژن وردپرس همخوانی دارد یا نه
با افراد متخصص مشورت کنید
تعداد افزونههای هر آپشن بسیار زیاد است و اغلب آنها سرعت سایت شما را کم میکنند یا با قالب و پلاگینهای دیگر سازگاری ندارند. در دوره آموزش رایگان وردپرس، میآموزید که چطور یک پلاگین مشکلدار را تشخیص بدهید. با این وجود پیش از خرید بهتر است با افراد متخصص این حوزه مشورت فرمایید.
نحوه نصب افزونهها
یکی از مزیتهای افزونهها این است که نصب بسیار راحتی دارند. کافی ست در بخش پیشخوان وردپرس، وارد فایل افزونهها شوید و گزینه افزودن را بزنید. در فیلد جستجو نام افزونه را جستجو و فایل یافت شده را نصب کنید. برای پلاگینهای غیر رایگان لازم است پیش از نصب، هزینه را پرداخت نمایید.
تفاوتهای WordPress.com و WordPress.org
WordPress.com و WordPress.org دو پلتفرم کاملا متفاوت هستند که هر کدام ویژگیها و شرایط استفاده خاص خود را دارند. اما اغلب افراد، به خصوص طراحان مبتدی این ۲ سایت را با هم اشتباه میگیرند و در انتخاب بهترین پلتفرم برای طراحی سایت دچار سردرگمی میشوند. در دوره آموزش کسب درآمد از وردپرس شما با تمام ویژگیهای این ۲ پلتفرم آشنا خواهید شد و میآموزید که کدام گزینه برای وبسایت شما مناسبتر است. در ادامه به اختصار ویژگیهای هر پلتفرم و تفاوتهای آنها را بررسی میکنیم.
معرفی سایت WordPress.org
این پلتفرم منبع باز همان پلتفرمی است که آن را به عنوان وردپرس میشناسیم و از ابتدای مقاله درباره آن صحبت کردهایم. با استفاده از این پلتفرم، شما کاملا روی وبسایت خود تسلط دارید و میتوانید انواع سایتهای مختلف را با این پلتفرم بسازید.
معرفی سایت WordPress.com
این پلتفرم یک سرویس میزبانی است. به دلیل اینکه موسس این سایت “مت مولن وگ” موسس وردپرس میباشد، نام این وبسایت را نیز WordPress گذاشته و این شباهت باعث شده اغلب کاربران، این ۲ سایت را با هم اشتباه بگیرند. این پلتفرم برای ساخت وبلاگ استفاده میشود. اما گزینه رایگان آن محدودیتهای زیادی دارد و برای استفاده از تمام مزایای آن، باید هزینه پرداخت کنید. از جمله محدودیتهایی که سایت WordPress.com برای شما ایجاد میکند میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- این پلتفرم در سایت شما تبلیغ میکند، در حالی که شما از این تبلیغ درآمدی نخواهید داشت. اگر میخواهید در وبسایت شما تبلیغ درج نشود، باید هزینه پرداخت کنید.
- شما نمیتوانید در وبسایت خودتان تبلیغ درج کنید؛ در حالی که بخش عمده کسب درآمد از سایت، از طریق تبلیغ انجام میشود. برای درج تبلیغ باید از WordAds استفاده کنید و هزینه تبلیغ را با آنها تقسیم نمایید. اگر سایت شما رایگان باشد، برای استفاده از WordAds حتما باید بازدید بالایی داشته باشید. اما در نسخه پریمیوم، از همان ابتدا میتوانید WordAds را استفاده فرمایید.
- شما نمیتوانید در سایت خود افزونهای نصب کنید. تنها قادر خواهید بود ابزارهای رایگان و محدود داخل پلتفرم را نصب و استفاده نمایید. البته کسانی که کاربر پریمیوم یا VIP هستند، با پرداخت هزینههای متفاوت میتوانند از بین افزونههای سازگار، پلاگینهای مورد نیاز خود را نصب کنند. اما تنوع این پلاگینها به اندازه پلتفرم org نیست. همچنین شما در انتخاب قالب برای سایت خود محدودیت دارید. تعداد قالبهایی که میتوانید استفاده کنید بسیار کم است و اغلب آنها پریمیوم میباشد.
- در سایتهای رایگان شما نمیتوانید به گوگل آنالیتیکس متصل شوید و برای اتصال حتما باید هزینه پرداخت کنید.
- در نسخههای رایگان، عنوان com پس از نام دامنه شما درج خواهد شد. برای حذف این عنوان، لازم است هزینه پرداخت کنید.
- چنانچه پلتفرم احساس کند شما شرایط خدمات آنها را نقض کردهاید، به راحتی میتوانند وبسایت شما را حذف کنند.
- در هیچ یک از وبسایتهای این پلتفرم به جز سایتهای تجاری، شما نمیتوانید درگاه پرداخت داشته باشید.
- گزینههای عضویت در این پلتفرم فعال نمیباشد. این به معنی آن است که شما نمیتوانید سایت آموزشی یا خدماتی در com بسازید.
با توجه به مواردی که گفته شد، واضح است که پلتفرم WordPress.org برای ساخت سایت شما گزینه مناسبتری میباشد. تنها با خرید هاست و دامنه و یک قالب، میتوانید وبسایت خود را بدون محدودیت بسازید. در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، تمامی ریزه کاریهای ساخت سایت با وردپرس را فرا میگیرید و سایتی بدون محدودیت و خاص برای خود میسازید. در ادامه هاست و دامنه و کاربردهای آنها را معرفی و بررسی خواهیم کرد.
دامنه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟
تصور کنید میخواهید یک مغازه تاسیس کنید. برای آنکه مغازه شما در ذهن مخاطب بماند و تصمیم بگیرند به جای مغازه رقبا به مغازه شما بیایند، باید آدرسی را انتخاب کنید که ساده و سرراست باشد و مخاطب را به دردسر نیندازد. هر چه آدرس شما سادهتر و منحصر به فردتر باشد، بیشتر در ذهن مخاطب میماند و احتمال اینکه برای بار دوم و سوم هم به مغازه شما مراجعه کند وجود دارد. در دنیای وبسایتها نیز شرایط همین است. برای آنکه سایت شما بیشتر دیده شود و بیشتر به یاد مخاطب بماند، لازم است یک نام مناسب، کوتاه و به یاد ماندنی برای سایت خود انتخاب نمایید. به این نام در فضای سایت، دامنه میگویند. دامنه در زبان فارسی، به معنای “گسترده” است. اما در فضای وب، به محیطی گفته میشود که شرکتهای میزبانی ابری از آن برای حفظ و نگهداری سایتها استفاده میکنند. به عبارتی دیگر، دامنه یک IP است که پروتکل DNS، آن را به یک اسم تبدیل میکند.
IP چیست؟
همانطور که در فضای حقیقی، مغازه شما یک کد پستی دارد که اختصاصی و منحصر به فرد است، در فضای وبسایت نیز هنگام انتخاب دامنه، یک IP به صورت یک عدد چند رقمی به شما اختصاص داده میشود. اگر شما این عدد را در مرورگر گوگل سرچ کنید، سایت شما بالا میآید. اما حفظ کردن این عدد برای شما و مخاطبان سخت خواهد بود. به همین دلیل پروتکل DNS این IP را به یک نام تبدیل میکند که بخاطر سپردنش بسیار سادهتر است. DNS یک پایگاه داده است که عملکردی شبیه به دفترچه تلفن دارد. در این فضا IP شماره تلفن، و Domain نام شخص میباشد. در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، شما با نحوه فعالیت IP و پروتکل DNS آشنا خواهید شد.
اجزای یک دامنه سایت کدام است؟
هر نامی که شما برای سایت خود انتخاب میکنید از ۲ بخش تشکیل شده است. نام دامنه و پسوند دامنه. اما هر دامنه یک جزء سوم نیز دارد که به آن زیردامنه میگویند. در ادامه هر گزینه را بررسی خواهیم کرد
نام دامنه
بخش میانی دامنه که اسمی منحصر به فرد و خاص است و براساس فعالیت برند شما انتخاب میشود. این نام بیشتر در ذهن مخاطب میماند و برای انتخابش باید دقت کافی داشته باشید. مثلا در نام سایت google.com بخش google نام دامنه است که در حقیقت این بخش در خاطر مخاطبان مانده.
پسوند دامنه
پسوند، آخرین بخش دامنه است که نشان میدهد وبسایت شما چه مدلی دارد. مثلا پسوند دامنه .com که پراستفادهترین پسوند است، در ابتدا برای سایتهای تجاری طراحی شد. اما امروزه برای ساخت سایتهای مختلف استفاده میشود. هرچه انواع سایتها متنوعتر میشوند، تعداد پسوند دامنهها نیز بیشتر خواهد شد. در بخش بعدی انواع پسوند دامنه را بررسی میکنیم. در دوره کسب درآمد از وردپرس، شما میآموزید که چطور یک پسوند مناسب برای دامنه سایت خود انتخاب کنید.
زیر دامنه
زیر دامنه یا Subdomain، یک زیرمجموعه از سایت اصلی به حساب میآید که پیش از نام دامنه قرار میگیرد و با یک دات از نام اصلی جدا میشود. زیر دامنه به کاربر شما کمک میکند بدون اتلاف وقت و انتظار برای لود شدن تمام سایت، صفحه مورد نظر خود را پیدا کند. مثلا برای سایت google.com زیر دامنه mail.google.com شما را مستقیما به سمت جیمیل هدایت میکند.
این ۳ بخش، اصلیترین بخشهای سایت هستند. البته نام یک وبسایت بخشهای دیگری نیز دارد که به اختصار آنها را معرفی میکنیم.
پروتکل protocol
این بخش قوانین مربوط به قالببندی، نحوه نمایش و انتقال فایلها در وبسایت را مشخص میکند. مهمترین و مشهورترین پروتکل گوگل https:// است.
پورت port
پورت یک کانال رزرو شده است که اهداف مشخصی در سایت شما دارد.
مسیر path
این بخش نشان میدهد کدام دایرکتوری (فایل، ویدئو یا صدا) روی سرور منابع درخواست شده است.
کوئری Query
کوئری نشان میدهد که یک درخواست از پایگاه داده انجام شده است. این بخش با یک علامت سوال در آدرس URL شما نشان داده میشود.
تمام بخشهایی که به اختصار توضیح داده شد، بخشی از نام دامنه هستند که حضور هر کدام اهمیت خاص خود را دارد. در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، شما به طور کامل با بخشهای مختلف دامنه آشنا خواهید شد.
انواع پسوند دامنه
پسوند دامنه یا Top Level Domain که به اختصار به آن TLD میگویند، متناسب با فعالیتهای مختلف سایتها طراحی میشود. اما همه پسوندها باید از شرکت ICANN آمریکا مجوز دریافت کنند. این شرکت یک سازمان غیردولتی است که در سال ۱۹۹۸ با هدف حفظ امنیت اینترنت تاسیس شده است. پسوندهای دامنه به سه دسته عمومی، اختصاصی و ملی تقسیم میشوند که هر کدام از این ۳ دسته، زیرمجموعههای مختلفی دارند.
پسوندهای عمومی
این پسوندها برای هر سایتی قابل استفاده هستند. اما در ابتدا برای فعالیتهای مشخصی طراحی شدهاند.
نام دامنه | معنی | فعالیت اختصاصی |
.com | Commercials | مناسب فعالیتهای تجاری |
.net | Network | مناسب برای شبکه |
.org | Organization | مناسب برای ارگانها |
پسوندهای اختصاصی
برخی از پسوندها به صورت اختصاصی و ویژه برخی از ارگانها یا سازمانها طراحی میشوند. مثلا پسوند .biz که به معنی Business است، برای کسب و کارهای تجارت الکترونیک با فعالیتهای خاص طراحی شده. یا پسوند .pro به معنای professional، ویژه افرادی ست که در زمینهای خاص به شکل حرفهای فعالیت میکنند. این پسوندها را نمیتوانید برای هر سایتی استفاده کنید و حتما نیاز به مجوز دارند. برخی از پسوندهای اختصاصی را میتوانید در جدول زیر بخوانید. البته تعداد این پسوندها بسیار زیاد است.
نام پسوند | فعالیت اختصاصی |
.name | سایتهای شخصی |
.pro | حرفهایها و کسب و کارهای رسمی |
.aero | صنعت هوایی |
.cat | سایتهای مربوط به کاتالونیا |
.jobs | سایتهای مربوط به بازار کار |
پسوندهای ملی
پسوندهای ملی، پسوندهایی هستند که هر کدام به یک کشور خاص اشاره دارند. مثلا پسوند دامنه .ir برای ایران یا .tr برای کشور ترکیه است. توجه داشته باشید که تمام پسوندهای دو رقمی، مخصوص کشورهای مختلف هستند. ذکر این نکته به این دلیل مهم است که گاهی برخی از افراد تصور میکنند پسوندهای دو رقمی برای مشاغل خاص هستند. مثلا .tv برای تلویزیون یا .co برای شرکتهاست. اما این تصور غلط است و دامنه .tv برای کشور تووالو و دامنه .co برای کشور کلمبیا میباشد. در این میان، برخی از کشورها مانند ایران، برای مشاغل و تخصصهای مختلف زیر گروههای دیگری نیز ایجاد کردهاند. پیش از پرداخت به دامنههای اختصاصی ایران، در جدول زیر پسوند ملی برخی از کشورها را مشاهده میکنید.
نام پسوند | نام کشور |
.us | ایالات متحده آمریکا |
.uk | بریتانیا |
.de | آلمان |
.cn | چین |
.jp | ژاپن |
.kr | کره جنوبی |
.ca | کانادا |
.fr | فرانسه |
.it | ایتالیا |
.ch | سوئیس |
.dk | دانمارک |
.eu | اتحادیه اروپا |
.asia | دامنه کشوری برای سایتهای آسیایی |
.ie | ایرلند |
دامنه .ir
این یک پسوند دامنه ملی و مربوط به ایران است که برای هر سایتی کاربرد دارد. نکتهای که باید بدانید این است که مسئولیت بررسی این دامنه با شرکت ایرنیک (IRNIC) که یک شرکت دانش بنیان است میباشد. طبق آمار تا سال ۲۰۱۹، بیش از یک میلیون دامنه فارسی ثبت شده است. در جدول زیر انواع پسوردهای ملی ایران و کاربرد هر کدام را میخوانید.
نام دامنه | فضای اختصاصی | تعداد ثبت |
.co.ir | ویژه شرکتهایی که مدارک احراز هویت دارند و ثبت رسمی شدهاند و در قالب سهامی خاص، عام و مسئولیت محدود و تضامنی فعالیت میکنند. | ۱۳۶/۴ |
ایران. | ویژه سایتهای کاملا فارسی مانند “پارس پک. ایران” این دامنه با هر مرورگری قابل اتصال نیست | ۵۹۰/۱ |
.ac.ir | برای موسسههای آموزش عالی مانند دانشگاهها | ۲۳۳/۱ |
.id.ir | ویژه سایتهای پرسنلی که فقط مختص ایرانیان است و برای ثبت نام در آن باید کد پستی و شماره ملی وارد کنید. | ۶۴۳ |
.org.ir | ویژه شرکتها و موسسات خصوصی که مدارک احراز هویت دارند. | ۲۷۴ |
.sch.ir | برای مدارسی که از اداره آموزش و پرورش مجوز رسمی دارند. | ۲۴۹ |
.gov.ir | ویژه مراکز و سازمانهای دولتی | ۲۱۰ |
.net.ir | ویژه شرکتهای ارائه دهنده اینترنت رسمی در ایران | ۲۷ |
دامنه آزاد چیست؟
همانطور که گفتیم، یک دامنه مانند آدرس مغازه شماست و طبیعتا فقط یکی از آن وجود دارد. بنابراین شما نمیتوانید از دامنهای استفاده کنید که قبلا توسط دیگری استفاده شده. دامنه آزاد به دامینهایی گفته میشود که قبلا توسط هیچ شرکتی خریداری نشدهاند و تهیه آنها برای شما آزاد است.
دامنه ثبت شده چیست؟
زمانی که شما دامنهای را به نام خود ثبت میکنید، دامنه برای شما فعال میشود و دیگر کسی نمیتواند آن را تهیه کند. به این نوع دامین، ثبت شده میگویند. اما توجه داشته باشید که ثبت دامنه مدت زمان مشخصی دارد. اگر پس از گذشت تاریخ مشخص شده، مجدد دامنه را به نام خود ثبت نکنید، شرکت خدمات دهنده ضمن ارسال اخطار، تا ۴۵ روز منتظر میماند تا شما دامنه خود را تمدید کنید. اگر در این بازه زمانی هزینه را پرداخت نکنید، دامنه به مدت ۱ ماه از دسترس خارج و قیمت آن در این یک ماه ۱۰ برابر میشود. اگر باز هم هزینه را پرداخت نکنید دامنه در چرخه حذف قرار گرفته و ۵ روز بعد دسترسی شما کاملا حذف میشود و دامنه در لیست دامنههای آزاد برای خرید قرار میگیرد. در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس شما میآموزید که حفظ نام دامنه برای رشد کسب و کارتان چقدر اهمیت دارد. به همین دلیل لازم است در حفظ و مراقبت از نام دامنه خود کوشا باشید. همچنین پیش از خرید دامنه از طریق سایت whois.com برای سایتهای خارجی و سایت whois.nic.ir برای سایتهای داخلی، اطمینان حاصل کنید که دامنه شما قبلا خریداری نشده باشد.
نکات انتخاب یک نام دامنه مناسب
شما برای انتخاب نام دامنه هیچ محدودیتی ندارید و به راحتی میتوانید هر دامنه آزادی را خریداری نمایید. اما نام دامنه تاثیر زیادی در سئو و حتی برندینگ سایت دارد. به همین دلیل صاحبان سایت به دنبال بهترین نام برای سایت خود هستند. برای آنکه خیالتان از بابت دامنهای که خریداری کردهاید راحت باشد، لازم است به سایتهای معتبر و استاندارد مراجعه فرمایید. در دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس، شما با سایتهای معتبر برای خرید هاست و دامنه آشنا خواهید شد. در ادامه نکات مهم مربوط به انتخاب یک نام مناسب را میخوانید.
نام دامنه باید کوتاه باشد
کاملا بدیهی است که یک نام کوتاه و موجز، خیلی راحتتر در ذهن مخاطب میماند. به خصوص چون نام دامنه با کلمات لاتین نوشته میشود، نام دامنه شما نباید حروف پیچیده و سخت داشته باشد. اگر کلمات فارسی را با حروف لاتین بنویسید، تاثیر بیشتری دارد.
منحصر به فرد باشید
نام دامنه باید معرف نام برند شما باشد و حداقل نیمی از نام در ذهن مخاطب بماند. به همین دلیل در انتخاب نام دامنه خود انعطاف و خلاقیت داشته باشید.
برند خود را محدود نکنید
در ابتدای مسیر، برند شما یک محصول یا خدمت خاص دارد، اما ممکن است بخواهید در آینده برند خود را گسترش دهید و محصولات و خدمات دیگری نیز اضافه نمایید. بنابراین در انتخاب نام برند و دامنه خود از کلماتی که ممکن است در آینده شما را محدود کند استفاده نکنید. به عبارت دیگر، در انتخاب نام دامنه دید بلند مدتی داشته باشید.
دات کام بهترین پسوند است
همان طور که در بخش قبل خواندید، بینهایت پسوند دامنه برای انتخاب وجود دارد. اما پیشنهاد ما انتخاب پسوند دامنه .com است. دلایلی که این پسوند بهترین است عبارتند از
- .com محبوبیت بیشتری دارد و اغلب مردم، سایت را با .com در گوگل سرچ میکنند.
- اغلب مردم از گوشی موبایل برای سرچ در گوگل استفاده میکنند و در حال حاضر، گزینه .com برای راحتی بیشتر به کیبورد موبایلها اضافه شده است و برای مخاطب راحتتر است که دات کام را بزند.
البته گوگل در ایران به پسوند .ir توجه بیشتری دارد. اما این مسئله تاثیر چندانی در سئو شما نخواهد داشت. پیشنهاد ما این است که اگر امکانش را دارید، هم پسوند .ir را خریداری نمایید و هم .com
قوانین را در نظر بگیرید.
انتخاب پسوند برای دامنه، قوانین زیادی دارد که هنگام انتخاب نام باید به آنها توجه فرمایید. شما در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس به طور کامل با این قوانین آشنا خواهید شد. همچنین میتوانید از فروشگاه دامین، مشاوره بگیرید.
از کلمه کلیدی سئو خود استفاده کنید
یکی از راحتترین راهها برای انتخاب نام دامنه مناسب، استفاده از کلمه کلیدی مربوط به حوزه کافی شماست. مثلا اگر در حوزه فروش کامپیوتر کار میکنید، میتوانید از واژه IT استفاده کنید. یا برای سایت فروش قطعات خودرو میتوانید از واژه ماشین یا Car استفاده فرمایید. البته در این مورد آینده کسب و کار خود را در نظر داشته باشید.
از خط فاصله استفاده نکنید
برای اغلب کاربران اینترنت راحتتر است که نام سایت را پشت سر هم تایپ کنند. طبق آمار، ۲۰ درصد این کاربران حتی نمیدانند گزینه خط فاصله کجای کیبورد است. پس حضور یک – در نام سایت، کار شما را برای در ذهن مخاطب ماندن سخت میکند.
نام دامنه را جستجو کنید
پیش از ثبت نام، دامنه خود را با پسوندهای مختلف سرچ کنید تا مطمئن شوید کسی نام شما را ثبت نکرده است. اگر نام شما با پسوند دیگری ثبت شده باشد، در سئو سایت به مشکل میخورید. در بخش قبل، سایتهای بررسی دامینهای ایرانی و خارجی را معرفی کردیم. در دوره کسب درآمد از وردپرس، با سایتهای دیگر نیز آشنا خواهید شد.
از سرویسهای پیشنهاد نام دامین استفاده فرمایید
سرویسهایی مثل NameMesh یا NameBoy به شما کمک میکنند که یک نام مناسب برای دامین خود انتخاب نمایید. این کار، انتخاب نام مناسب را سادهتر خواهد کرد.
معطل نکنید
روزانه تعداد زیادی دامنه ثبت میشوند. پس اگر زیادی معطل کنید، ممکن است نتایج تحقیقات شما از دست برود. لازم است فرآیند بررسی تا ثبت نام دامنه، را با سرعت بالا انجام دهید.
هاست چیست؟
در بخش دامنه چیست؟ توضیح دادیم که دامنه مانند آدرس مغازه شماست که باعث میشود مخاطب بتواند مغازه شما را در شهر پیدا کند. اما بدون داشتن یک مغازه که محصولات و خدمات خود را در آن ارائه کنید، نام و آدرس معنایی ندارند. هاست در وبسایت مانند فضای مغازه شما عمل میکند. اگر قصد شرکت در دوره آموزش رایگان وردپرس را دارید، احتمالا تا به حال نام هاست به گوش شما خورده است. در حقیقت هاست بخشی از یک سرور همیشه روشن است که به صورت ۲۴ ساعته به شبکه جهانی متصل میباشد. شرکتهای هاستینگ، سرورهایی را تهیه میکنند که به طور مداوم به اینترنت متصل هستند و منابع مختلفی مانند رم، پردازنده، فضای ذخیرهسازی و امکانات دیگر را در اختیار شما قرار میدهند. با خرید هاست، شما بخشی از سرورهای شرکت خدمات دهنده را اجاره میکنید؛ مثل اینکه برای فروش محصولات خود، یک مغازه اجاره نمایید. حال که به پرسش هاست چیست پاسخ دادیم، پیش از خرید لازم است بدانید یک هاست خوب چه ویژگیهایی دارد.
ویژگیهای یک هاست خوب
پس از اتمام دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، شما برای راه اندازی سایت فروشگاهی خود نیاز به سرمایه اولیه دارید. تلاش برای صرفهجویی در هزینهها باعث میشود گاهی برخی از افراد برای انتخاب هاست تنها قیمت را در نظر بگیرند که این بسیار غلط است. چرا که استفاده از یک هاست ارزان قیمت و بیکیفیت فقط سرعت سایت شما را کم میکند و باعث میشود سایت از دسترس خارج شده و تمام هزینههای شما هدر برود. برای انتخاب بهترین هاست، بهتر است فاکتور هزینه را کنار بگذارید و بیش از هر چیز به نیاز خود توجه کنید. چه نوع وبسایتی میخواهید داشته باشید؟ ترافیک سایت شما چقدر است و چه میزان بازدید برای سایت خود میخواهید؟ شما باید با در نظر گرفتن یک سال آینده به این سوالات پاسخ دهید؛ چرا که خرید هاست به صورت سالیانه است. در ادامه۱۰ ویژگی یک هاست خوب را بررسی میکنیم.
میزان آپتایم (در دسترس بودن)
در دسترس بودن سایت شما به در دسترس بودن هاست بستگی دارد. چنانچه سرورهای هاست از دسترس خارج شود، سایت شما هم از دسترس خارج خواهد شد. به همین دلیل لازم است شرکت برای آپتایم بالا به شما ضمانت بدهد.
فضای هاست
منظور از فضای هاست این است که شما چقدر فضا برای ذخیره اطلاعات در هاست خود دارید. این حجم براساس گیگابایت محاسبه میشود و شما باید آن را براساس نیاز خود تهیه فرمایید. سایتهای وبلاگ نویسی ساده حجم چندانی نیاز ندارند. اما سایتهای فروشگاهی یا با ترافیک بالا، حجم بیشتری احتیاج خواهند داشت.
پهنای باند هاست
پهنای باند هاست به معنی آن است که ترافیک سایت شما چقدر میباشد؟ تعداد بازدیدهای سایت یا فایلهایی که از سایت دانلود میشود، جزء ترافیک سایت شما به حساب میآید. وقتی بازدید سایت بالا میرود یا فعالیت کاربران در سایت زیاد میشود، اگر پهنای باند کم باشد، سایت از دسترس خارج خواهد شد. بنابراین لازم است با توجه به حجم مورد نیاز سایت خود، پهنای باند کافی برای هاست دریافت نمایید. توجه داشته باشید که معمولا پهنای باند به صورت ماهانه ارائه میشود. البته برخی از شرکتها پهنای باند نامحدود ارائه میکنند.
بکآپ هاست
گرچه شما میتوانید افزونه پشتیبانگیری روی سایت خود نصب کنید، اما باز هم ممکن است هنگام نصب یک افزونه یا انجام هر فعالیت دیگری در سایت، برخی از اطلاعات شما از دسترس خارج شود. اگر شرکت هاستینگ شما پشتیبانگیری داشته باشد میتوانید سایت خود را به حالت پیش از بروز مشکل برگردانید. بنابراین هنگام خرید هاست، به بکآپگیری شرکت توجه فرمایید.
دامنه اضافی Add-On Domain
گاهی ممکن است شما نیاز داشته باشید روی یک هاست، چند سایت با دامنههای مختلف نصب کنید. در این صورت لازم است هاست شما قابلیت ادآن دامین داشته باشد و همچنین فضا و منابع هاست بتواند چند سایت را مدیریت کند. البته داشتن این گزینه برای تمام هاستها الزامی نیست و به نیاز شما بستگی دارد.
پشتیبانی فنی
بروز مشکلات فنی در هاست سایت غیر قابل اجتناب است. بنابراین باید شرکتی را انتخاب کنید که پشتیبانی قوی داشته باشد و شما بتوانید از روشهای مختلف با پشتیبانان آنها ارتباط برقرار کنید. برای اطلاع از کیفیت پشتیبانی شرکت، میتوانید از نظرات کاربران استفاده نمایید.
منابع و سرعت پردازش بالا
سرعت سایت به نحوه طراحی سایت با وردپرس بستگی دارد، اما منابع و سرعت پردازش هاست نیز روی سرعت لود شدن سایت تاثیر زیادی میگذارد. اگر سرعت پردازش هاست کم باشد، سرعت سایت هم کم میشود و چنانچه تعداد بازدیدکنندگان شما کمی بیشتر از حد معمول شود، سایت از دسترس خارج خواهد شد. خرید هاست از سایت معتبر این مزیت را دارد که دیگر نگران کم شدن سرعت سایت خود نیستید.
امنیت سرور
بخشی از امنیت سایت به افزونههایی بستگی دارد که شما در سایت خود نصب میکنید. اما بخش عمده امنیت نیز، برعهده شرکتهای هاستینگ است.
ارائه گواهینامه امنیتی SSL
اکثر شرکتها این گواهی را به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهند. گواهی امنیتی SSL همان پروتکل https است که امنیت سایت شما را تامین میکند و روی بهبود سئو به طور مستقیم تاثیر دارد.
قیمت اقتصادی
در ابتدای این بخش تاکید کردیم که قیمت را نادیده بگیرید. اما در حقیقت قیمت اقتصادی، یکی از فاکتورهای مهم برای انتخاب هاست است. شرکتی که خدمات عالی و متناسب با خواسته شما را با قیمت مناسب ارائه کند، برای شما بهترین گزینه میباشد.
ساخت سایت فروشگاهی در وردپرس
پس از گذراندن دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس، شما میتوانید به عنوان طراح سایت در یک شرکت مشغول به کار شوید؛ یا به عنوان فریلنسر به فعالیت خود در زمینه طراحی سایت ادامه دهید که این موقعیت شغلی برای شما مزایای بسیاری خواهد داشت. همچنین میتوانید هر نوع سایتی که مایل بودید برای خود راهاندازی کنید. اما محبوبترین و پرامکانات ترین سایتی که میتوان با وردپرس ساخت، سایت فروشگاهی است. سایت فروشگاهی وردپرس امکانات بینظیری را با هزینه بسیار مناسب برای شما فراهم میکند. تنوع قالبها و افزونههای فروشگاهی بسیار زیاد است و شما میتوانید با استفاده از افزونههای مختلف، آپشنهای متنوع و خلاقانهای به مخاطبان خود ارائه کنید. با استفاده از پلتفرم وردپرس شما میتوانید به راحتی از فروش محصولات خود در سایت گزارش فروش تهیه کنید یا آمارهای دیگر مانند نرخ بازدید را داشته باشید که این موارد بر گسترش و رشد کسب و کار شما تاثیر زیادی میگذارد. نکته طلایی داشتن سایت فروشگاهی با وردپرس این است که شما با هزینه پایین میتوانید سیستم فروش خود را اتوماتیک کنید و حتی در روزهای تعطیل یا نیمه شب هم فروش داشته باشید. حتی میتوانید با رعایت نکات سئو، سایت خود را به کشورهای دیگر هم معرفی نمایید و از این طریق فروش خود را چند برابر کنید. کافیست در دوره آموزش رایگان کسب درآمد از وردپرس شرکت کرده و دوره آموزشی را به طور کامل بگذرانید. پس از آن با نصب وردپرس و خرید هاست و دامنه، میتوانید سایت خود را به راحتی راهاندازی و مدیریت فرمایید.
۲ پاسخ
سلام و درود
بسیار تشکر از سایت خوبتون و آموزش های بسیار کاربردی تون
من در ابتدا سه برگه در سایتم طراحی کردم که الان هم دیگه کاربردی برام ندارند و بی استفاده هستن بعد هم از حالت انتشار به حالت خصوصی تغییرشون دادم، و حتی یکی از اون رو هم پاک کردم، حالا الان که توی گوگل سایتم رو با یکی از عنوان های این سه برگه سرچ میکنم، با اینکه پاک کردم اون برگه رو ، ولی به عنوان خطای ۴۰۴ نشونش میده .
درود بر شما، وقتی صفحهای از سایت خود را حذف میکنید سعی کنید لینک پاک شده را به یکی از صفحات مرتبط یا صفحه اصلی سایت ریدایرکت کنید، نیازی نیست در این رابطه نگران باشید، گاهی اوقات تا یک ماه زمان میبرد تا گوگل نتایج خود را آپدیت کند. بنابراین نیازی نیست کار خاصی انجام بدید.