وردپرس چیست؟

تاریخچه وردپرس

آیا می دانید از زمان پیدایش وردپرس تا الان چه می گذرد؟ تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که تاریخچه این قالب محتوایی به چند سال قبل بازمی گردد و چرا به یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریتی تبدیل شده است؟ همانطور که می دانید تمامی کسب و کارهای آنلاین و صاحبان وب سایت های مختلف وردپرس را به عنوان یکی از سیستم های مدیریت محتوایی پرکاربرد می شناسند که بر پایه PHP پشتیبانی می گردد. اگر بخواهیم به تاریخچه این برنامه کاربردی نگاهی بیندازیم باید بگوییم که قدمت آن به سال ۲۰۰۳ باز می گردد. در آن زمان دو نفر به نام های Matt Mullenweg و Mike برای اولین بار نسبت به ساخت این پلتفرم اقدام کردند. 

قالب وردپرس چیست؟

کاربرانی که در حوزه طراحی سایت مشغول به فعالیت می شوند از سیستم های مدیریت محتوا مطلع می گردند. وردپرس در این میان از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و میزبان سایت های متعددی است. wordpress در زبان ساده به معنی یک سیستم مدیریت محتوا بوده که با قابلیت سایت سازی می تواند انواع مختلفی از وبلاگ ها و وبسایت ها را راه اندازی نماید.

مزایای وردپرس نسبت به دیگر سی ام اس

به هیچ نوع مهارت برنامه نویسی جهت خلق محتوای آنلاین در پلتفرم وردپرس نیار نیست. زیرا این سیستم محتوا از پایگاه داده یا همان Database جهت سازماندهی و ذخیره سازی داده های داخل وب سایت همچون آدرس وب سایت، اطلاعات حساب کاربری، صفحات و نوشته ها استفاده می کند. بنابراین تمام وظایف یک کاربر را می تواند بدون اتلاف وقت انجام دهد. همین موارد چیزهایی هستند که این سیستم مدیریت محتوا را به ابزاری قدرتمند و سریع جهت انتشارات در قالب رایگان وردپرس آنلاین تبدیل می کنند.

زمانی که یک صفحه جدید در ویرایشگر محتوای wordpress برای وب سایت وجود داشته باشد، تفاوت کمی بین ویرایشگر وردپرس با ویرایشگر محتوا در سیستم رایانه دیده می شود. پس در این سیستم محتوا به راحتی می توان مطالب را تایپ کرد، تصاویر را اضافه نمود و با فشار دکمه publish یا انتشار آن را در سایت های مجازی نشر داد. همچنین زمانی که متن در قسمت دیداری ویرایشگر تایپ می شود wordpress به صورت اتومات کدهای HTML را در قسمت متن ویرایشگر با هدف نمایش آنلاین محتوا ایجاد می نماید.

ویژگی های دانلود وردپرس

با دانلود وردپرس و تهیه هاست مناسب می توان پروسه نصب و راه اندازی این پلتفرم را آغاز نمود. البته wordpress با سیستم های متعدد تعامل داشته و به آسانی روی کامپیوترهای خانگی قابل نصب و راه اندازی هستند. پس برای این کار بایستی یک برنامه بر روی کامپیوتر نصب گردد تا سیستم فرد به میزبان مبدل شود. ناگفته نماند که در این نوع نصب wordpress به دامنه و هاست نیاز نداشته و می توان را به هاست واقعی انتقال داد. بنابراین به فضایی که بر روی سیستم فرد جهت میزبانی این پلتفرم ایجاد می شود همان لوکال هاست نام دارد. در حالت کلی از مهم ترین ویژگی های این نوع سیستم مدیریت محتوا شامل موارد زیر می باشد.

طراحی ظاهر و قالب رایگان وردپرس

بعد از نصب، راه اندازی و آموزش رایگان وردپرس می توان به دلخواه طراحی ظاهری آن را تغییر داد که از طریق قسمت نمایش پوسته ها صورت می گیرد. زیرا پوسته، قالب یا WordPress theme در واقع طرح ظاهری وب سایت مدنظر را تشکیل می دهد. سپس با کمک زبان های برنامه نویسی مختلف مانند Css، فونت آیکون و غیره از قالبی پیشرفته در آن استفاده می شود. البته قالب رایگان وردپرس زیاد بوده و می توان تمام آنها را در سطح اینترنت جست و جو کرد. این پلتفرم با آدرس wordpress.org در سایت رسمی در دسترس بوده و منابع بزرگی از انواع پوسته ها و قالب ها را شامل می شود. درنتیجه مطابق فیلترها و دسته بندی های مناسب می توان هر نوع قالب مانند شرکتی، شخصی، فروشگاهی و خبری را جستجو کرد.

ایجاد بخش های مختلف در وردپرس با استفاده از افزونه ها

بعد از سفارشی نمودن ظاهر سایت می توان بخش های دیگری را به این نوع سیستم مدیریت محتوا اضافه نمود. بنابراین افزونه یا پلاگین های wordpress به فرد کمک می کنند که نقش بسته های نرم افزاری خیلی کوچک داشته باشند. همچنین با قرارگیری در پلتفرم همچون یک مکمل عمل نمایند تا با اجرای برنامه نویسی ویژه روی آنها، وظیفه خاصی ادا کنند. البته برای معرفی این کار می توان با یک مثال ساده آن را توضیح داد. پس جهت ساخت فرم در این سیستم مدیریت محتوا باید از افزونه یا یک پلاگین استفاده کرد که مابین سایر آنها، افزونه فرم تماس ۷ بهترین است. بنابراین با نصب افزونه و قرار دادن آن در wordpress مجال ساخت فرم برای کاربر فراهم می گردد.

توابع وردپرس

قالب ها و افزونه ها موجود در این نوع سیستم مدیریت محتوا از توابع wordpress جهت نمایش اطلاعات مداوم در سایت استفاده می کنند. البته این توابع به تعدادی کدهای برنامه نویسی با اسم php تعلق دارند که در سیستم مدیریت محتوا جهت نمایش اطلاعات پویا به کار می روند. در واقع اطلاعات پویا به دانسته هایی گفته می شوند که در جایگاه داده wordpress قرار می گیرند. این داده ها شامل دسته بندی، برچسب و محتوای نوشته بوده که با قرار دادن این نوع تابع در افزونه یا قالب می توان آنها را احضار کرد. سپس تمام اطلاعات را در صفحات و سایت های مختلف نمایش داد.

وردپرس و روابط خوب آن با موتورهای جستجو

WordPress با کدنویسی و طراحی مناسب جهت استفاده در موتورهای جستجو همچون گوگل به شکل استاندار بهینه سازی گردیده است. بنابراین در بین CMS های موجود، این نوع سیستم مدیریت محتوا از نظر بهینه سازی سایت یا SEO برای موتورهای جستجو عملکرد مناسبی دارد. درنتیجه بهترین گزینه برای نصب و راه اندازی انواع وب سایت ها خواهد بود. پس افرادی که می خواهند از افزونه و قالب wordpress در سایت خود استفاده کنند باید از شخص یا شرکت کمک بگیرند. البته شرکت یا شخص مدنظر بایستی در طراحی خود بهینه سازی قالب و سئو را در نظر بگیرد و در بیشترین سطح ممکن و به شکل بهینه از آن استفاده نماید.

امنیت وردپرس

یکی از کلیدی ترین و مهم ترین مسئله بعد از نصب و راه اندازی هر نوع سایت با نرم افزارهای متعدد همان امنیت است. زیرا از سوء استفاده و نفوذ هکرها در وب سایت جلوگیری می کند که wordpress نیز از این اصل مستثنی نمی باشد. پس بعد از هر بار بروزرسانی باید راه های نفوذ به وب سایت ها و موارد امنیتی بررسی گردد و به منابعی جلو راه هکرها تبدیل شود. البته رفع مشکلی از سیستم غیر ایمنی خبر نمی دهد.

پشتیبانی وردپرس و فراوانی آن در وب پارسی

WordPress همانند دیگر سیستم های مدیریت محتوا از یک سایت پشتیبانی به صورت رسمی برخوردار می باشد. در نتیجه کاربران با مراجعه به وب سایت ها در انجمن پشتیبانی می توانند نیازها و مشکلات خود را مطرح نمایند. البته wordpress در بین فارسی زبانان به قدری جامع و غنی است که با یک جستجو در بین منابع موجود به سرعت می توان نیازها و مشکلات خود را رفع نمود. 

جمع بندی

در پایان باید بگوییم که وردپرس یک سیستم مدیریتی منعطف است که هم برای دارندگان سایت و هم توسعه دهندگان قابل اجرا و استفاده است. اگر می خواهید بدانید که آیا cms وردپرس از امنیت بالایی برخوردار است به جرات به شما می گوییم بله قطعا. در واقع این پلتفرم یکی از سیستم های مدیریت محتوایی مطمئن و ایمن در کل دنیا است. به شرط آنکه دارندگان سایت کانفیگ امنیتی آن را به درستی انجام دهند.

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

پست های مشابه

نقد و بررسی ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *